top of page

Landgoed Zonneheuvel. De plek waar heden, verleden en toekomst samen komen.

Landgoed Zonneheuvel kent een bijzondere geschiedenis. Ooit ontstaan als park en woning voor de directeur geneesheer van landgoed Erica resteert op dit moment alleen nog het wandelpark. Deze stille getuige uit de tijd dat een gegoede familie hier hun landhuis lieten bouwen, vormde de inspiratiebron voor architect Egbert van Dijk/ Palazzo architecten, die aan de tekentafel stonden van het nieuwe landhuis Zonneheuvel. Het resultaat is een klassieke plan, met een verrassend eigentijdse vormgeving.

 

Zonne 1.png

Aan de Plesmanlaan, achter Villa Vennendal, is een groots landhuis met 15 luxe appartementen en 2 bijgebouwen verrezen. Een Orangerie en Poortgebouw met ruime 3-1 kap woningen. 

In dit bijzondere plan, ontworpen door Egbert van Dijk architecten zijn ‘ groene’ doelstellingen in stijl gecombineerd. De verwijzing naar de chaletstijl van het oorspronkelijke landhuis en haar bijgebouwen (met Engels vakwerk) van het begin van de vorige eeuw maakt het ontwerp min of meer tijdloos. De beste garantie voor het behoud van waarde.

Overzicht.png

De appartementen zijn ca 81 m2 groot. Ze hebben 2 slaapkamers, een binnen en buiten berging (met parkeerplaats), mooie badkamer met sanitair van 'Sphinx' en een lichte woonkamer van 35m2. De appartementen zijn voorzien van een keuken met 'Bosch' apparatuur.  

bottom of page