top of page

Nunspeet, een pareltje op de veluwe

Het Nunspeets bureau voor Tourisme promoot de omgeving als rijk: aan historie, aan cultuur, aan water en aan natuur. De gemeente Nunspeet doet erg haar best deze omgeving mooi te houden. Door het grote aantal kunstenaars dat in Nunspeet gewoond en gewerkt heeft, staat het dorp al jaren bekend als kunstenaarsdorp. Namen als Jos Lussenburg, Ben Viegers, Chris ten Bruggen Kate, Arthur Briët en Edzard Koning komen in Nunspeet dan ook veel voor, zoals in de straatnamen.

Het plangebied bevindt zich ten zuiden van de kern Nunspeet in de provincie Gelderland. Het plangebied bestaat uit het voormalige landgoed Zonneheuvel en het terrein van Landgoedhotel Vennendal. De locatie ligt vlakbij het centrum van Nunspeet, vlak bij het NS-station en tegen het spoor. Onderstaande afbeelding toont globaal de ligging van het plangebied in de omgeving.

Locatie.png

Omringd door groen

Nunspeet maakt deel uit van de Veluwe. Dit gebied is bekend om zijn bossen. De belangrijkste inkomstenbron was echter altijd de gemengde landbouw. Het dorp wordt dan ook omringd door uitgestrekte landerijen en bossen. Het ontstaan van het Nationaal Park De Veluwe ten oosten van de gemeente Nunspeet gaat terug tot de IJstijd. Het levende bos en hei gebied behoort tot de meest uitgestrekte van Europa. Rond deze beroemde bossen en bijzondere zandduinen geniet u wandelend of op de fiets van allerlei landschappen die karakteristiek zijn voor de Gelderse zandgronden: zandverstuivingen, weilandjes, bossen en heide.

Alle voorzieningen

Voor de dagelijkse boodschappen kunt u uitstekend terecht in Nunspeet op een paar minuten fietsen of met de auto vanaf de Plesmanlaan. Ook voor eerstelijns gezondheidszorg, zoals de huisarts, tandarts, fysiotherapie en dergelijke zijn er tal van mogelijkheden in de buurt.

Voor uitgebreidere voorzieningen, zoals een ziekenhuis en voortgezet onderwijs zijn Harderwijk en Zwolle vlakbij. Gezellig een dagje winkelen, een terrasje pakken, een avondje stappen, theaterbezoek of genieten van het royale culinaire aanbod in de regio: met een woning in Nunspeet hoeft het u nergens aan te ontbreken.

Veluwe.png

Goede verbindingen

Van en naar Nunspeet heeft u met de auto uitstekende verbindingen. Nunspeet ligt vlakbij de A28  met directe aansluitingen op hoofdwegen naar alle delen van het land. Op 1500 meter afstand aan de F.A. Molijnlaan ligt het bus en treinstation. Als de nieuwe fiets en wandel tunnel onder het station gerealiseerd is bent u in 5 minuten lopend in het dorp.
 

bottom of page