top of page

Orangerie

Egbert van Dijk architecten is bekend om haar heldere, flexibele plannen die herkenbaar zijn in hun eenvoudig materiaalgebruik en zorgvuldig uitgewerkte details. Egbert Van dijk streeft naar eigentijdse ontwerpen met een zekere tijdloosheid, wars van modieuze oplossingen. In het ontwerp van de nieuwe woningen op landgoed Zonneheuvel is nadrukkelijk aansluiting gezocht op de oorspronkelijke bebouwing. 

Op het landgoed Zonneheuvel heerst een bijzondere sfeer. De nieuwbouwwoningen krijgen een eigen gezicht, staan rustig op hun eigen perceel en worden gesierd door Engels vakwerk en natuurlijke materialen. Hierdoor lijkt het alsof de woningen bij het landschap horen. Heel vertrouwd, waardoor je je er gelijk thuis voelt. 

AI linker rijwoniongen tbv website.jpg

Het ontwerp van de Orangerie verwijst naar een van de oorspronkelijke bijgebouwen van het landgoed. De architectuur is historiserend. In het ontwerp van dit aan het landhuis ondergeschikte gebouw komt tot uitdrukking dat deze dienstbaar is aan het hoofdgebouw, ze is in massa en uitstraling ondergeschikt aan het landhuis. De gevel van de Orangerie kent een meer horizontale geleding; het materiaalgebruik bestaat uit (sier)baksteen, Engels vakwerk met bepleistering , glas en hout. De vormgeving is zorgvuldig en met voldoende details. In de detaillering zijn typische landgoedelementen herkenbaar zodat de eenheid van het landgoed wordt versterkt.

bottom of page